Новини

13.07.2018
Първа международна Е-конференция по хуманитарни и социални науки
В конференцията взеха участие преподаватели и докторанти от Философския факултет и Факултета по педагогика към Югозападния университет „Неофит Рилски“. Редактор и рецензент на сборника от конференцията е ас. д-р Татяна Петкова.
 
09.07.2018
Наш студент за втора поредна година е лауреат на Националния конкурс „Носител на просветата“
Александра Димитрова Клечорова е класирана на трето място в категорията за „Кратко есе“ на конкурса, организиран от Националното представителство на студентските съвети и Министерството на образованието и науката.
 
26.06.2018
ЮЗУ „Неофит Рилски“ е домакин на работна среща за издаване на двойни дипломи в сферата на устойчивото управление на туризма
От 27 до 29 юни 2018 г. в Благоевград ще се проведе работна среща, на която ще бъдат обсъдени възможностите, процедурите и изискванията според националното законодателства за издаване на двойни дипломи по проект “Licence, Master professionnels en formation ouverte et à distance pour le développement du tourisme durable en Chine, au Vietnam et au Kirghizstan – LMPT”.
 
26.06.2018
Наши студенти спечелиха четири награди на фестивал в Охрид
Студенти от Катедрата по музика към Факултета по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“ се представиха отлично на фестивала "Дни на българския фолклор, култура и традиции", който се проведе в град Охрид, Македония.
 
26.06.2018
Научна конференция "Лингвистиката – история, предизвикателства, перспективи" се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“
В рамките на два дни в Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе за трети път научната конференция с международно участие "Лингвистиката – история, предизвикателства, перспективи".
 
25.06.2018
Студенти и преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“ отбелязаха Международния олимпийски ден
За поредна година студенти и преподаватели от катедрите „Теория и методика на физическото възпитание“ и „Спорт“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ отбелязаха Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец с факелно бягане. В обиколката, която се проведе в парк „ Бачиново“ се включиха и учители, ученици и деца от спортните клубове в Благоевград.
 
25.06.2018
Теренна експедиция на преподаватели от специалностите „Култура и културен туризъм“ и „Култура и медии“
Акцентът на изследването беше поставен в землището на с. Баня, Разложко и прилежащите му територии.
 
22.06.2018
Немско издателство публикува монография на преподаватели от Стопанския факултет
Престижното академично издателство "De Gruyter" чрез дъщерната си компания "Sciendo" публикува на английски език монографията на Иван Тодоров