Във връзка с 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост, дните 24 и 25 май ще бъдат неучебни. Уведомяваме кандидат-студентите, че на 25 май 2018 г. (петък) няма да се провеждат електронни конкурсни изпити.

News

22.05.2018
Fashion Week in Serbia
Дизайнерът Александър Кирчев, студент в специалност "Мода" в Югозападния университет „Неофит Рислки“ представи достойно страната ни на 10-тата юбилейна Седмица на модата в Сърбия.
 
22.05.2018
Study of Lyaski Peak
Проучването е осъществено по проект „Културно наследство и приемственост. Интердисциплинарно изследване на култовата приемственост в българските земи и Балкано-Анатолийския регион. III-ти етап, 2018“ и е посветено на Европейската година на културното наследство.
 
22.05.2018
The Ministry of Education and Science approved textbooks developed under the guidance of our lecturer
Учебниците и книгите за учителя са издадени от издателска къща „Анубис“, издателство „Булвест 2000“ и фондация "Джуниър Ачийвмънт България".
 
21.05.2018
Hydrogen Technology Forum
За първи път Община Благоевград е домакин на Регионален форум по водородни технологии, който ще се проведе на 31 май 2018 г. (четвъртък). Началото на програмата ще бъде поставено в 12:00 часа пред зала „22 септември“.
 
18.05.2018
Graduation at the Faculty of Law and History
В Аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе тържествена церемония по връчване на дипломите на абсолвентите от випуск 2017 г. на Правно-историческия факултет. 382 бакалаври и магистри от специалностите „Право”, „Международни отношения”, „Публична администрация”, „Европеистика”, „Национална сигурност“, „История” и „Връзки с обществеността” получиха дипломите си за висше образование. На днешната церемония бяха отличени и 29-мата отличници на випуск 2017.
 
18.05.2018
Graduation at the Faculty of Public health, health care and sport
Деканът на факултета доц. д-р Стоян Везенков откри тържеството и поздрави абсолвентите завършващи специалностите „Кинезитерапия“, „Социални дейности“, „Логопедия“, „Спортна анимация“, „Физическо възпитание и спорт за изявени деца и ученици“, „Кинезиология“, „Спортна кинезиология“, „Клинична логопедия“, „Логопедичен мениджмънт“, „Социално посредничество“, „Психосоциална рехабилитация“, „Социална работа при социално значими заболявания“ и „Адаптирана спортна дейност и физическа активност“.
 
17.05.2018
The 9th Corps was officially opened
Учебният корпус се намира в района на МБАЛ-Благоевград, което улеснява практическото обучение на студентите и сътрудничеството между факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ и двете болници.
 
17.05.2018
Graduates from the Faculty of Economics received their diplomas at a ceremony
Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Преслав Димитров откри тържеството и поздрави абсолвентите.